2012. február 12., vasárnap

Késő esti kendő

A facebook, hát kérem, az egy veszélyes hely. :) Ott láttam meg először ezt a kendőt a magyar nyelvű minta tesztelésére való felhívásban, és néhány másodpercnyi gondolkodás, no meg az itthoni szóbajöhető fonalak felkutatása után már jelentkeztem is. Igen szorgalmasan kellett kötögetnem, de ha már elvállaltam, mindenképpen tartani szerettem volna a határidőt. Jelentem, sikerült, és nagyon örülök, hogy belevágtam. A leírás jól követhető, a minta egyszerűen megjegyezhető, de egyáltalán nem unalmas. A lezáró rész pedig gyönyörű! Már munka közben is el-elgyönyörködtem az ívekben és a kis lángocskákat formázó részekben.
Minta: Late hours shawl by Kristina Vilimaite.
Fonal: Barka Cinege Berkenye kicsit több, mint 2 gombóc.
Tű: 3mm-es bambusz körkötő
Méret: 163cmx76cm




2012. február 4., szombat

Színes nyakmelegítő

Az 1001 fonaltól még májusban érkezett hozzám ez a 10dkg-nyi selymes puhaság, amiről mostanáig csak azt tudtam "valami nyakbavaló, simogató darab" lesz. Az lett - épp időben, ebben az igazi téli hidegben nagyon is kellemes viselet. 
Minta: Honey cowl by Madeleintosh - ingyenesen elérhető a Ravelry-n.
Sokáig keresgéltem a fonalhoz illő leírást, ehhez a sok, rövid szakaszokban váltakozó színhez, elég nehezen jött az ihlet. Ez a minta izgalmas textúrát ad, és szerintem a színek is szépen érvényesülnek mindkét oldalon. 
Fonal: Manos del Uruguay silk Blend - Scorpio szín - 70% merino 30% selyem, 50g=135m. Felhasznált mennyiség: nem egészen 10dkg
Tű: 4,5mm körkötő